Natomolen

Brev til byrådet, dec 2021

Anders, en af Bevar Nato-molen´s aktive medlemmer, sendte dette brev adresseret direkte til de fleste politikere i Syddjurs Byråd d 7. dec. 2021. Det udfordrer politikerne med, at med deres laden-stå-til overlader de det til en enkelt grundejerforening at tage beslutning, og politikerne negligerer dermed alle andre interesser.

Kære medlemmer af byrådet og andre lokal politikere.

I er sikkert klar over at Nato-Molen, Lyngsbæk Pier, umiddelbart står til nedrivning. 
Men er i også klar over, at det (muligvis) sker som følge af et særdeles udemokratiske forløb?

Hvorfor får grundejerforeningen Femmøller Strand lov til at vinde hævd over molen?
Hvordan har de en sådan autoritet over molen, at de kan presse forsvaret til at påbegynde denne nedrivning?

Grundejerforeningerne har kørt sagen i lang tid. De skriver at det (citat) “er lykkedes os at presse forsvarsministeriet….”. Forsvaret skriver ligeledes (citat) ”…træffer beslutning på baggrund af henvendelse og pres fra lokal grundejerforening”.

Grundejerforeningens medlemmer stemte for nedrivningen – men en oplagt og veldokumenteret påstand kunne være at resten af kommunen er imod:
Se blot kommentarsporet på denne nyhed:
https://www.facebook.com/TV2OJ/posts/4863500627027545  – det er rimelig entydigt hvad folket helst vil derinde.

https://www.facebook.com/groups/399802078459620 Desuden er der i skrivende stund 310 medlemmer på “Bevar NATO-Molens” Facebook-side

https://www.skrivunder.net/bevarelse_af_natomolen_ved_ebeltoft og knap 200 på en underskriftsindsamlingsside.

Alt i alt overgår disse tal medlemmerne af grundejerforningen. 

Vi ved godt det ligner en politisk taber-sag. Folket vil gerne bevare molen, som i øvrigt også tiltrækker utallige turister udenfor kommunen, men kommunen vil ikke stå for betaling af vedligehold. Lige nu forsvinder dilemmaet af sig selv, hvis man (i?) blot lader stå til. Den bliver fjernet på NATOs regning… Men det er simpelthen for svagt!

Vi talte med nogle af jer, da I var flinke at komme ned på molen før valget. De fleste ‘imod’ argumenter var, at penge til vedligehold vil gå fra andre områder (børne og ældreområdet blev nævnt). En fair pointe, men også et argument man kan bruge på samtlige andre projekter. Jeg har oplyst mange skatteydere om det økonomiske dilemma, og de er stadig for at beholde molen.

Hvem træffer beslutningen?
Vi er i besiddelse af et brev (fra primo november) fra Forsvaret, som svar på vores åbne brev ( https://ivanmunk.dk/2021/11/08/nato-molen/ ), hvori de skriver, at de vil ligge beslutningen ud til et lokalpolitisk anliggende. Men i nyhedsbrevet (26. november) fra grundejerforeningen virker det fortsat til, at beslutningen allerede er truffet:

“Udpluk af nyhedsbrev fra Grundejerforeningen Femmøller Strand26. november 2021NATO-molenSagen om NATO-molens nedrivning har haft en god udvikling på det seneste. Det er fortsat forsvarets plan, at nedrivningen skal indledes i år, hvilket vi dog tvivler på, kan nås.Der har været en god dialog mellem forsvaret, kommunen og de to grundejerforeninger.”

Så kære byråd, I må lige melde jer på banen og melde jeres beslutning ud offentligt. Hvad har demokratiet valgt?
Hvem har været for/imod? Kommunens beboere skal vel vide hvad I (vi?) har besluttet.

Vi ønsker sagen behandlet på ordenlig vis. Desværre, som det ser ud udefra, er det en grundejerforeningen der arbejder for jer, og tager beslutningerne – men også alt skraldet, som i belejligt slipper for. Det gør ondt i den demokratiske-sans.

Bedste Hilsner 

Klik her for at se oversigt over alle indlæg.