Natomolen

Søværnet anvender stadig NATO-molen

Hvem sagde Forsvaret ikke benytter molen? Søværnet gør af og til, her foto fra sidst i juni 2022. Marinefartøjet Holger Danske lå for natten her, mens den var ude at følge russiske skibe, der var sejlet “forkert”.

NATO-molen juni 2022

Der er ikke dybt nok i Ebeltoft Havn, og det her er er det bedste sted. Vi kommer nok til at bruge denne mole endnu oftere, lød det fra skibet. Adspurgt om de har hørt at Forsvarets Ejendomsstyrelse med Syddjurs Kommune i hånden vil rykke molen ned, var svaret, at det lyder da fuldstændigt vanvittigt.

Når man så læser, at det var da vidst kun i vesten, at man troede den kolde krig var forbi, – og den situation der spidser mere og mere til med Putins diktatoriske styring af Ruslands udenrigspolitik, er der vidst nogle i NATO og Forsvarsministeriet, der ikke taler sammen. Når men ser Forsvarets Ejenomsstyrelses ageren, kommer jeg til at tænke på Pløresødalslejren, som heller ikke har nogen kommunikation med eller respekt fra deres overordnede myndighed, Pentagon.

I øvrigt har vi både hørt fra aktive i tjenesten, – og set det med vores egne øjne bl.a. i 2020, at Søværnet også anvender molen, når nye besætningsmedlemmer skal øve sig i at lægge til kaj.

Nato-molen 2020

Læs om og overvej at melde dig ind i Foreningen NATO-molen, som arbejder for bevarelse af molen.

Klik her for at se oversigt over alle indlæg.