Natomolen

Invitation til politikere i Syddjurs

Foto Christian Hansen

Alle politikere opstillet til kommunevalget i Syddjurs inviteres til se NATO-molen og til en snak med dykkere og lystfiskere

Søndag d. 14. november 2021
på NATO-molen Kystvejen 12 Lyngsbæk 8400 Ebeltoft
hvor der er “åben mole” fra kl 10:00 til 14:00

Et anderledes vælgermøde !


Pressen er også inviteret – aviser og TV2Østj har meldt deres ankomst.
Medarbejdere fra Syddjurs Kommunes forvaltning
og fra Nationalparkens sekretariat og Molslaboratoriet er også velkomne.

Et anderledes valgmøde, hvor du som politiker er gæsten, og må droppe ind mellem kl. 10 og 14, når det passer dig. Du må gerne tage ægtefælle og børn med, – og husk varmt tøj.

Kom og se om lystfiskerne fanger noget. Kom og nyd udsigten fra molen. Kom og få en kop kaffe eller cacao, måske en kage eller smagsprøve på røget fisk. Kom og få en snak med dykkere og lystfiskerne, som kan fortælle om molen og de mange brugere. Kom og spørg ind om molen og mulighederne med molen. Og fortæl gerne, hvad du som politiker mener om NATO-molen. Og du kan få en rigtig lystfiskerhistorie om de største og de mærkeligste fisk, og hvad det er dykkerne finder under molen.

Covid-19: Det holdes i det fri med masser af vind over molen.

Her er baggrunden: Hvem bruger NATO-molen, og hvad med biodiversitet og historien bag molen, og læs det åbne brev sendt til flere ministerier og organisationer: Klik her

Besøg arbejdsgruppens Facebook gruppe: Klik her
Artikel i Adresseavisen Syddjurs 9/11/2021 : Klik her
Artikel i Adresseavisen Syddjurs 6/10/2021: Klik her

Arrangør: Arbejdsgruppen Bevar NATO-molen

Tilmelding: Det er ikke kun én fra hvert parti, – alle opstillede er velkomne. Af hensyn til den praktiske afvikling vil vi gerne have en e-mail eller SMS om, at du kigger forbi (ivanmunk@gmail.com eller 21467980)

Baggrund om arbejdsgruppen
Arbejdsgruppen “Bevar NATO-molen” er opstået spontant ud af Kystfiskeri Djursland Facebook gruppen (link), hvor over 1.300 lystfiskere udveksler erfaring om Kystfiskeri på Djursland. Da det blev klart at Forsvarsministeriet ville nedrive NATO-molen, godt presset af en af grundejerforeningerne i nærheden, satte arbejdsgruppen sig for at beskrive, hvorledes NATO-molen benyttes i dag og forklare om dens betydning og historie.

Det stod hurtigt klart, at mange grundejere, lystfiskere, dykkere, turister, handicappede etc. var imod nedrivning af molen. Det viste sig, at molen anvendes af mange forskellige brugergrupper, bl.a. som natur og rekreativt område, at Forsvaret endnu ikke havde undersøgt molens betydning og alternativ til nedrivning, og at der var vigtige ting på spil som biodiversitet, fredning, turisme og Koldkrigshistorie.

Man kan bevare molen for alle disse brugere langt billigere end en nedrivning. Senest har Forsvaret oplyst, at de overlader det til Syddjurs Kommune og Kystdirektoratet at undersøge alle ovennævnte forhold grundigt. Reelt er det kommunen, der skal beslutte om molen skal nedrives eller bevares. Kommunen har initiativet til en projektgruppe, der skal arbejde med molens fremtid. Der kan søges midler mange steder fra, foruden Forsvaret formentlig bidrager med nogle af de mange penge de sparer.

Nærmere oplysninger kan indhentes fra

  • Søren Kingo Nielsen, Kingo@kingosdyreklinik.dk
  • Steen Møller Jensen, Toften  39610 Nørager tlf 60161339  
  • Kurt Meller Nielsen, kurtmellernielsen@gmail.com  
  • Anders Høj Jensen,  e-mail: ahjensen10@hotmail.com
  • Charlotte Snedker Jespersen, Kildeagervej 244, 8361 Hasselager, lollehops@hotmail.com
  • Ivan Munk, Holmevej 150, 8270 Højbjerg, sommerhus i nærområdet,
    tlf 21467980 e-mail: ivanmunk@gmail.com