HaveHus

Egen produktion

Vi er absolut ikke havefolk, dvs. hverken særligt gode til det eller har særlig interesse for at bruge tid på det. Vi bruger hellere vores havetid på anlæg, så vi indretter haven, så den er pæn og brugbar med minimal vedligeholdelse.

Frugttræer: Det er dog en kæmpe fornøjelse at kunne høste egne afgrøder. At plukke et æble og spise det lige fra træet er guld værd. Og blommer i massevis de år, hvor træet vil det. Vi har prøvet med pæretræ to gange, men høstet pærer af en værdi der er mindre end træets pris, – pærer vil bare ikke her. Og så et kirsebærtræ, – det er super dejligt. Vi prøver dog at pakke det lidt ind for at fuglene ikke spiser de fleste.

Bær: Et område med lidt vildnis med stikkelsbær, hindbær, ribs , blåbær og solbær er nemt at have med at gøre. Også en tornfri brombær giver godt, men den skal beskæres og klippes ned, for den opfører sig som en invasiv art i vores have.

Køkkenhave: Det er indskrænket til nogle højbede, dels fordi der skal ikke være ret meget at passe, dels fordi vi tidligere var ramt af dræbersnegle. Det er efterhånden mest ærter vi sår, – og “sår” er mere rigtigt end høster, for fuglene sidder og venter på planterne kommer op. Lidt rødbeder, asparges er det også blevet til.

Drivhus: Der er super at forene det behagelige med arbejde i form af et drivhus med kapillær kasser. Skoleagurker og tomater i alle sorter går fint der, mens chili har vi droppet fordi de altid blev angrebet af bladlus.

Sommerhus: I sommerhuset har vi også sat et par æbletræer og et kirsebærtræ, men det er på dyrenes præmisser. Rådyrene var der først. Så de må spise løs, og får vi selv nogle af de øverste æbler, er det fint for os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *